Reisebrev fra Mauritius, Elin Eklund

Et familieeventyr på Mauritius!

Elin Eklund reiste på Long Stay i oktober – og hadde med seg hele familien! Her kan du lese hennes egne erfaringer fra en måned i paradis…

Tekst og foto: Elin Eklund

Long Stay i Mauritius

I oktober byttet vi gråværet hjemme i Sverige med en måneds langt opphold i Mauritius. Vi bestilte flyreisen allerede i januar og klarte å få veldig gode flypriser. En av de store fordelene med å reise med Sunbirdie, mener vi er fleksibiliteten med ankomst og avreisedager, noe som gjorde at du kunne velge de beste flyprisene.

Flotte leiligheter ved stranden!

Vi bodde på Cape Bay Luxury Beach Apartments som lå rett på Bain Boeuf-stranden. Stranden var veldig vakker og ble vi lei sand mellom tærne av og til, så koste vi oss bare ved det vakre bassenget. Leiligheten hadde en flott lay-out, og hadde alle fasiliteter som trengs, som vaskemaskin, oppvaskmaskin og husholdningsapparater. Vi savnet ikke noe!

Perfekt för barn på Mauritus

Byen Grand Baie ligger omtrent 10 min med bil fra Bain Boeuf-stranden, og der var det et stort utvalg av klesbutikker, restauranter og dagligvarebutikker. Vi valgte å bruke drosje og «vår faste taxisjåfør» Reza leide vi gjennom det lokale selskapet Cape Bay. Han var veldig serviceinnstilt og ble vår guide på Mauritius. Drosje på Mauritus er billig, hvis du sammenligner med Norge, en «hel dag» med Reza som guide hele dagen kostet i underkant av 1.000,- kr og t/r Grand Baie kostet bare rundt 150,- kr.

Fantastiska utflykter i Mauritius

I tillegg til å nyte bassengområdet ved leiligheten og Bain Boeuf Beach, hadde vi mange utflukter. Vi besøkte mange strender rundt øya, og favoritten vår ble Mont Choisy, som ligger 20 min kjøretur fra Cape Bay. Her kan du se en fantastisk solnedgang, så tipset er å ta med en piknikkurv og bli til solen går ned. For barnefamilier kan vi anbefale et besøk til Fun World i Grand Baie i forbindelse med matshopping, hvor du blant annet kan kjøre radiobiler.

Cape Bay hadde et flott utfluktsprogram, og vi var med på flere av ekskursjonene deres. Vi anbefaler et besøk til Ile aux Cerfs, som ligger på østkysten og er en utrolig vakker øy som nås med en nydelig seilitur med katamaran. Båten serverte lunsj som ble grillet av mannskapet og det var muligheter for snorkling, vi kunne også være med på paraseiling. Paraseiling er noe vi virkelig anbefaler, til og med vår 4 år gamle sønn var i fyr og flamme! Du kan ikke gå glipp av glassbunnsbåten på Grand Baie, La Vanille Park med gigantiske skilpadder og Dolphin-ekskursjon.

Prisene på Mauritius er vanligvis litt lavere enn hjemme, men vin kan føles dyrt omtrent det samme som i Norge.

Mangfoldet av å kunne handle og lage favorittmat barna hjemme i leiligheten og å kunne spise på en restaurant er perfekt for en barnefamilie. Samtidig det å kunne glede seg og nyte alt det destinasjonen kunne by på, gjorde at vi over lengre tid ikke kjedet oss. Men også å være lydhøre for det tempo som passet barna.

Mauritius er et trygt reisemål med lite kriminalitet, innbyggerne er hyggelige og omsorgsfulle for turistene sine. Strendene er kritthvite og vannet turkis, og uansett hvor du går, og det er mye å oppdage. Vi kommer helt sikkert tilbake!

blank  

Les mer om Sunbirdie sine reiser til Mauritius
– 1 måned fra NOK 16.275,- pr person…

Gjør en rask prisforespørsel. Klikk her!


Lik oss på Facebook

Les mer om Long Stay med Sunbirdie
Les mer om Sunbirdies Long Stay Golfreiser
Les mer om Sunbirdies Mid Stay Golfreiser
Les mer om Sunbirdies helg- og uke – golfreiser

Ta gjerne kontakt på telefon 456 00 672 eller send en e-post til info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Comments are closed.