Long Stay – bærekraftig reise

Miljøvennlig reise – velg Long Stay!

Et av det miljøvernforbundets miljøråd er å «reise sjeldnere og heller lengre turer i stedet» – det er akkurat det Long Stay-konseptet tilbyr. Hvis du også senker temperaturen i villaen og unngår å bruke bilen her hjemme i kulden i vinterhalvåret, gjør du faktisk miljøet en større tjeneste, og kan reise med god samvittighet.

I lang tid har luftfarten og våre reisende fått frykt for total klimaangst gjennom umotivert stor plass i klimadebatten i både media og politiske kanaler, mange (men langt fra alle) begynner å forstå at den ensidige kritikken kanskje ikke er så berettiget og at det er langt større okser i dramaet.

Bare se på FNs siste rapport om de helt absurde utslippene av de enda verre KFK-gassene på 1000 ganger av den kinesiske industrien! Som er langt farligere enn karbondioksid for klimaet da de påvirker ozonlaget. Eller se på alle utslippene i India og … vel, du forstår nok …
Det er altså et litt større perspektiv på klimaspørsmålet, men mange politikere trekker fremdeles store veksler på unges engasjement, som åpenbart er godt begrunnet – men kanskje litt feilrettet. Selvfølgelig burde vi tenke på hvordan vi reiser og velger de mest miljøvennlige alternativene, men ikke i sin totale absurditet, og i stedet skulle vi begynne å tenke på de enorme utslippene i bransjen og slutte å bytte telefon, TV, datamaskin eller annen teknologi så ofte, det ville absolutt gitt mye mer varig effekt.

Ta bilen til Syd Europa…

Flere og flere av våre kunder har også oppdaget gleden av å kjøre sin egen bil sørover under et Long Stay, noe som virkelig ikke er et problem når du er borte så lenge. Med moderne, mer miljøvennlige og bensingjerrige biler er det betydelig bedre miljøvalg enn å fly og utrolig mye utslipp som toget – i dag. Hvis du har en elbil, går du med nullutslipp – eller eller enda mindre enn toget. Toget i Sverige er veldig bra, miljømessig, men i Tyskland, for eksempel der mye av strømmen er produsert ved forbrenning av lignitt(brunt kull), er det en helt annen sak og en nyere bil kan da være det beste alternativet!
Vi håper at togreiser sørover blir enklere og bedre, men i dag er det både dyrt og komplisert å reise utenfor Norge. Og hvis du tenker på det, kan det være utrolig hyggelig å ta bilen ned gjennom Europa, spesielt da kanskje til våre mer nærliggende destinasjoner som rundt Gardasjøen i Italia.

Les mer om alle våre Long Stay golfreisemål…

© Sunbirdie

Comments are closed.