Long Stay golfresor till Spanien, Lanzarote

Eksotiske Lanzarote – golf, kultur og natur i et fantastisk vinterklima

Lanzarote er en eksotisk vulkansk øy med mange spennende utflukter, lange flotte strender, god mat, fantastiske golfbaner og fremfor alt – et fantastisk vinterklima som passer oss nordmenn perfekt.

Playa papaguyo i spanien lanzarote longstay - SunbirdieLong Stay golfresor till Spanien, LanzaroteLong stay golf i Lanzarote, SpanienblankblankblankblankPlaya de famara i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankblankPlaya blanca i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Selv når du lander på Lanzarote, skjønner du at du kan starte eventyret. Flyet går ned med utrolig ro, mot havets bølger, og før du virkelig rekker å reagere over det, dukker sandstrendene på øya opp. Når hjulene tar bakken, føles det som om bølgene knapt har sluppet unna.

I siste sekund kan du se et glimt av strandpromenaden og sykkelfeltet som nå strekker seg helt fra badebyen Puerto del Carmen forbi flyplassen (ja mellom havet og rullebanen – virker veldig kraftfullt når du sitter på sykkelen) til hovedstaden Arrecife.

Etter vår mening er Lanzarote den mest interessante av Kanariøyene, og kanskje er det takket være kunstneren Cesar Manrique som ble forferdet av utviklingen på Gran Canaria og Tenerife på 60 tallet, og i samråd med datidens politiske regjering håndhevet de strenge reglene for øyas utnyttelse som fortsatt gjelder. Ingen reklametavler langs veiene og ingen hus over høyden på den høyeste håndflaten er bare to regler som sammen med tradisjonen om at alle hus er malt med hvitt som grunnmur og deretter detaljer i enten grønt (som representerer vegetasjon), brun (jord) eller blå (sjø) gjør Lanzarote føles fortsatt veldig ekte i dag, selv om øya i nabolaget har flere tiår med turisme.

Lanzarote har også så mye mer å tilby besøkende enn bare solfylte strender. Det 6 år! lange vulkanutbruddet på 1700-tallet forvandlet natur, som i dag gir deg en unik følelse. Lava i alle former er en sterk egenskap uansett hvor du er, og de gamle vulkanene som ser ganske brune ut er faktisk virkelig vakre og stort sett grønne når du kommer nær.

Det er en rik kultur å oppdage, og forskjellen til for eksempel naboøya Fuerteventura er stor.

Turistområdene er alle på den sørlige halvdelen av øya, og de to vi valgte er begge nær flyplassen. Uansett hva du velger, så er det altså nær både flyplassen og hovedstaden, og samtidig aldri mer enn en drøy halvtime til øyas spisser i nord og sør. Lanzarote er bare x km lang og x km bred, så selv om du spiller golf hver dag kan du enkelt utforske øya med utflukter før eller etter golfen.

To destinasjoner, 4 overnattingssteder og 2 golfbaner

Sunbirdie har valgt to fine destinasjoner på Lanzarote, med veldig forskjellig karakter. For det første kan vi tilby det rolige feriestedet Costa Teguise, like nord for hovedstaden Arrecife, og fra våren 2018 kom også den livlige byen Puerto del Carmen, omtrent 20 minutter sør, rett ved flyplassen.

Uansett hvilken destinasjon eller overnatting du velger, er medlemskap på begge øyas golfbaner – klassisk Costa Teguise GC og den nyere Lanzarote GC, som ligger i utkanten av Puerto del Carmen, faktisk innen gangavstand fra et av våre overnattingssteder!

Costa Teguise

I Costa Teguise bor du veldig bra i et rolig og trivelig feriestedmiljø med restauranter og tjenester innen gangavstand. Det er ikke noe virkelig sentrum her, men et stort sentrum med mange butikker og restauranter og selvfølgelig alle andre tjenester som banker, leger og annet.

Strendene er veldig innbydende, og et av overnattingsstedene våre – Club Siroco – ligger bare noen hundre meter fra den beroligende strandpromenaden.

Den andre innkvarteringen – det nye Vitalclass Sports Resort – ligger noen hundre meter fra stranden, men har derimot et enormt spekter av aktiviteter på feriestedet, for eksempel et innendørs olympisk basseng, et fint spa, et stort treningsstudio og både tennis- og paddlebaner!

På Costa Teguise vrimler det av surfere, syklister og folk som er ute og jogger, svømmer eller trener på andre måter. Anlegget har blitt et mekka for alle som ønsker å flytte, og det er alltid noe å gjøre. Det er også øyas eldste golfbane, Costa Teguise, men mer om sistnevnte.

Vår overnatting i Costa Teguise

På Vitalclass er det som sagt mest for deg som ønsker å bo bra og være aktiv – her er et stort innendørsbasseng, treningsstudio, spa, tennis, padle og restauranter og bar på feriestedet. Bare noen få kilometer unna ligger den sentrale Costa Teguise med strandpromenade, butikker og en rekke restauranter, og hvis du bare vil gå langs stranden når du strandpromenaden etter noen hundre meter.

blankBekväm vistelse under golfresa till Lanzarote, SpanienblankNjut longstay i Lanzarote, SpanienVitalclass kok i spanien lanzarote longstay - SunbirdieVitalclass frukost i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankblankVitalclass spa i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankVitalclass spinning i spanien lanzarote longstay - SunbirdieVitalclass inomhuspool i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Vitalclass er innkvarteringen for deg som ønsker mange aktiviteter å velge mellom…

Leilighetene er romslige og innredet i typisk kanarisk stil med mye tre. Kjøkkenet er en enklere modell, men det er gode møbler med det meste av det som trengs for et lengre opphold og daglig frokost er inkludert i prisen!

Vitalclass søsterhotell Club Siroco ligger nærmere stranden og har to deler – standardleilighetene som ligger rundt et fint bassengområde med restaurant og bar og det bortgjemte området Serenity, med nyrenoverte 1 og 2-roms leiligheter rundt et veldig elegant bassengområde uten bråk og støy. 2-romsleilighetene er alltid i øverste etasje av to med en trapp opp til leiligheten. Også på Club Siroco er kjøkkenene en enklere modell, men prisene inkluderer daglig frokost, som serveres i restauranten ved inngangen.

Clubsiroco reception i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankblankblankblankblankblankClubsiroco poolarea i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Club Siroco standardleiligheter ligger i den livligere delen av feriestedet.

I Serenity-området er det også en restaurant, og det er bare noen få meter til det nærmeste forretningssenteret utenfor feriestedet. En liten butikk ligger tvers over gaten ved hotellet Sands Beach, og det er bare noen hundre meter gange til utkanten av sentrum av Costa Teguise med alle tenkelige tjenester.

Longstay till Lanzarote i SpanienblankblankGolfresor till Lanzarote i Spanien med mysigt boendeblankBillig long stay golfresor till Lanzarote, SpanienClubsiroco serenity badrum i spanien lanzarote longstay - SunbirdieLong stay golfresor till en exotisk vulkanö av Lanzarote, Spanien

Leilighetene til «Serenity» -delen ligger rundt et nydelig bassengområde.

Puerto del Carmen

Den travle turistbyen Puerto del Carmen, eller som stedet er bedre kjent som av Lanzarote-innbyggerne «Fariones» (fyret), feiret 50 år i 2017 og er stedet for de som ønsker å bo veldig bra midt i en livlig by, med hundrevis av restauranter, barer, butikker og annet rundt knuten. Her finner du en lang, lang strandpromenade som på den ene siden har fantastisk utsikt over strendene og havet, og på den andre avgrenses av et band med restauranter, barer og butikker.

Gatene er stedvis bratte ned mot sjøen og den store mengden lavbygde, hvitkalkede hus til å begynne føles litt forvirrende, vil du om bare noen få dager finne deg selv i smugene og begynne å finne dine favorittsteder.

I Puerto del Carmen vrimler det av restauranter i alle klasser, og hvis du unngår de verste turistfellene, finner du ekte perler for hyggelige middager med himmelen som tak hele året. Tilgangen er enorm! Her er en veldig fin sportsklubb med tennis- og padlebaner og også et av øyas to beste kjøpesentre med motebutikker og virkelig gode priser takket være at Lanzarote er et lavt avgiftsområde. Så, du som setter pris på shopping har kommet riktig! Videre er det bare noen få minutter med bil inn til hovedstaden Arrecife med et enda bredere utvalg av gågater.

Puerto del Carmen er litt delikat i sine deler, men det er utrolig mye å se om du bare klør litt på overflaten og etter noen dager føler du deg virkelig hjemme her. Promenaden føles uendelig og er veldig hyggelig å spasere gjennom med et stort utvalg av restauranter. Den store stranden er også den veldig fin og samlet sett er det vanskelig å ikke trives her.

Våre overnattingssteder i Puerto del Carmen

Et av våre to overnattingssteder i Puerto del Carmen heter Club Las Calas, og ligger litt opp fra stranden i en rolig del av byen, bare 600 meter fra den brede promenaden og litt over en kilometer fra gamlebyen og havnen. Smugene er svingete og noen ganger bratte, men du kan lett vandre rundt i byen. Trafikken er rolig, og det er vanligvis fortau, selv i de minste gatene.

blankblankblankClub las calas pool III i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankblankblankClub las calas pool II i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankClub las calas reception i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Club las Calas har en bra beliggenhet i en rolig del av byen og god service…

Selve feriestedet har to restauranter og en liten butikk samt tre oppvarmede bassenger. I tillegg et lite minimarked, biljardbord, bordtennis, videospill og til og med squash / badmintonbane. Kort sagt, det meste er her, og mange gjester forlater eller sjelden forlater feriestedet. Yoga, stretching og andre aktiviteter er organisert på daglig basis, og restaurantene er godt besøkt med lave priser.

Club Las Calas er delt inn i tre områder, hver med leiligheter samlet rundt oppvarmede bassenger. Leilighetene er fullstendig nyrenoverte med romslige terrasser eller balkonger som vender ut mot bassengområdet og solen det meste av dagen. Leilighetene er meget godt utstyrt med fine kjøkken og alt du måtte trenge for et Long Stay. Det er kanskje litt mindre kjøkkenet og i stue enn vi er vant til, men det er ganske enkelt fordi du sjelden er innendørs. Du foretrekker å tilbringe tid utendørs på terrassen eller rundt bassenget i dette nydelige klimaet!

Leilighetene i underetasjen har uteplasser, men når de vender ut mot bassenget vil du være forberedt på et sosialt liv med naboer og folk rundt bassenget. Hvis du er ute etter mer privatliv, vil du finne det ovenpå da disse leilighetene har fine balkonger der du er mer inkognito.

Kanskje de fineste etter vår mening, er de som kalles Duplex og som altså er to-etasjes leiligheter med ett soverom og bad i første etasje og kombinert stue / kjøkken samt store terrasser i sør med utsøkt havutsikt på øverste nivå. Den eneste ulempen med disse er den relativt bratte trappen som går mellom etasjene.

De fleste leilighetene har et soverom / bad samt kjøkken / stue. Alle leilighetene har sovesofaer og fullt utstyrt kjøkken med stekeovn, halogenplater, kjøleskap og fryser samt alt utstyr du kan forvente.

Long stay golfresor till en exotisk vulkanö av Lanzarote, SpanienblankDiamond Club Calypso vardagsrum i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankBillig och bekväm golfresa i Lanzarote, SpanienBekväm long stay golfresor till Lanzarote, SpanienblankDiamond club calypso soffa mot-kok i spanien lanzarote longstay - Sunbirdieblank

Diamond Club Calypso ligger ikke engang 100 meter fra strandpromenaden…
Hvis du ikke trenger alle tjenestene som tilbys på Club Las Calas, men verdsetter en beliggenhet ved stranden, bør du velge Diamond Club Calypso i stedet. Her bor du bare et steinkast fra den brede promenaden der det virkelig er det meste, inkludert en stor Spar-butikk bare 100 meter unna.

Leilighetene ligger i en sørvendt U-form rundt bassengområdet (også oppvarmet her), som, takket være vakre hager, gir en mer tilbaketrukket følelse når du sitter på leilighetens solrike terrasse. Her er en enklere restaurant og litt tidsfordriv som biljardbord, men det blir ikke mer. Heldigvis er strandpromenaden ikke engang 100 meter unna!

Diamond Club Calypso er valget for deg som vil bo nær sjøen med større privatliv mellom leilighetene og også i en del av byen som er nesten helt flat.

Det ligger omtrent 5 kilometer fra gamlebyen og havnen, men ikke engang 100 meter fra feriestedet er det den vakre promenaden med mange restauranter, barer, butikker og underholdning.

Golfen på Lanzarote

På Lanzarote er det to golfbaner. Som Sunbirdie-gjest blir du medlem av begge klubbene under oppholdet, og det betales bare et lite gebyr på stedet for hver runde. Du bestemmer derfor selv hva den totale prisen for turen blir.

Costa teguise njut av golfing i spanien lanzarote longstay - SunbirdieCosta teguise spela golf i spanien lanzarote longstay - SunbirdieCosta teguise golf i spanien lanzarote longstay - Sunbirdieblank

Costa Teguise Golf ligger nærmest hotellet og er et vakkert, velholdt parklandskap med eksotiske palmer og svart lavasand. Banen ligger rett under en vulkan og i en skråning ned til sjøen som gir deg en fantastisk utsikt fra mange hull.

Banen er lagt opp i vulkansk jord med lavasand og vulkansk landskap som nærmeste nabo. Dette gjør at flere hull ved siden av hverandre gir deg en følelse av en pitoresk farirway blant all denne svarte og brune lavasanden. Det er en relativt flat bane med noen deler av kuperte seksjoner.

Golf i spanien lanzarote longstay - Sunbirdieblankblank

Lanzarote Golf åpnet i 2008 og ligger i en skråning rett over Puerto del Carmen. Også her blir du kommer du over litt lavasand, men kanskje er det fortsatt vindene på denne ganske nybygde og dermed ikke fullvokste banen som skaper spenning.

Banen er også lett å gå, selv om det er noen små kuperte områder, hovedsakelig rundt greenene. Banen som helhet er veldig fin, godt designet, godt vedlikeholdt og utsikten over havet og Puerto del Carmen er mildt sagt utrolig!

Klubben bygger et nytt klubbhus, ny restaurant og annet, som gir en helt annen setting enn det tidligere ganske enkle klubbhuset. Her er det lett å glede seg over aftergolfen, bare noen kilometer fra Puerto del Carmen sentrum!

Klik her for å se en video på Youtube fra Lanzarote Golf…

Når du ikke spiller golf

Den mest åpenbare aktiviteten når man ikke spiller golf er å sole seg og bade. Noe som sikkert mange av dere også vil gjøre. Ellers er det like mye å gjøre hvis du vil oppdage denne vakre Kanariøya! En kjøretur rundt øya byr på eksotisk utsikt, vakker natur og flere små, koselige landsbyer hvor du kan stoppe for en lang lunsj. Du kan også ri på kamel, prøve forskjellig vannsport, se etter små koselige restauranter osv. For de eventyrlystne er det turstier, grotter og tunneler.

Hvis du bor i Puerto del Carmen er det shopping, barer og hundrevis av restauranter å velge mellom, også en spasertur ned til den gamle havnen om kvelden er veldig hyggelig.

Vi er helt overbevisste om at din Mid Stay eller Long Stay på Lanzarote kommer til å bli helt fantastisk!

Service på din Long og Mid Stay

Som gjest hos Sunbirdie er vi opptatt av å få deg til å føle deg komfortabel og ivaretatt. Dog har vi ikke egen vert til stede på Lanzarote men du får selvfølgelig all den informasjon som trengs for at oppholdet ditt skal bli flott. Om noe skulle hende, er det i papirene du får utlevert, også et telefonnummer du kan kontakte oss på, slik at vi kan hjelpe deg på best mulige måte.

Starttider og greenfee

Som gjest hos Sunbirdie på Lanzarote har du medlemskap på 2 baner (Lanzarote Golf og Costa Teguise Golf), men det er regler om maks 14 runder på samme bane. En lokal spilleavgift (som ikke kan kontrolleres av oss) tilkommer på 8€. Du bestiller starttidene selv, maks 2 dager i forveien.

Hva inngår i prisen?

14, 21 eller 28 dagers overnatting inkludert medlemskap på 2 baner. Grunnprisen inkluderer overnatting i en ett-roms leilighet, men mot et tillegg kan du oppgradere.

Hvis du ikke får reisen satt sammen ordentlig slik at oppholdet blir nøyaktig 14, 21 eller 28 dager, har vi også gode priser på ekstra netter. Nå trenger du ikke å være i 4 uker eller 8 uker. Det er veldig bra å være i 5 eller 6 uker. Se vår prisliste hvor du finner priser på Mid Stay (2 uker), Long Stay (4 uker) samt ekstra netter, ekstra uker og andre rabatter og tillegg.

Gå direkte til prislisten for Long Stay…
Gå direkte til prislisten for Mid Stay…

Hva inngår ikke i prisen?

Fly og leiebil er ikke inkludert i våre priser, men du bestiller det selv. Les mer under de respektive avsnittene nedenfor eller gå direkte til fanen Fly/Leiebil og les våre anbefalinger.

Gjør en rask prisforespørsel. Klikk her!

Ankomst

Vi har ingen faste ankomstdager, du velger selv når du vil ankomme og bor da 4 uker fra ankomstdagen. Vi anbefaler alltid gjestene våre å ankomme så nær slutten av måneden som mulig, da det skaper en god og morsom gruppefølelse, men det er helt fritt å ankomme hvilken dag eller når du finner billige flybilletter med de beste flytidene.

Fly

Når du drar på Long, Mid eller Short Stay med Sunbirdie, er ikke fly inkludert i prisene. Vi mener det beste er at du bestiller flybillettene selv, og siden vi har fleksible ankomst og avreisedager, vil det også være lettere for deg å finne merkedets beste flypriser.

De vanlige selskapene flyr også til våre destinasjoner, slik at du har flere forskjellige alternativer. Husk at du kan bestille utreise med ett selskap og hjemreise med et annet selskap. På denne måten kan du få maksimal kostnadseffektivitet for flyturen din.

Vær oppmerksom på at golfutstyr kanskje ikke er inkludert i billettprisen!

For bestilling av fly, kan vi anbefale både Googles smarte flysøkefunksjon, Finn har også en like fin søkemotor. I tillegg er det selvsagt mange andre søkemotorer også.

Hvis du heller vil ha personlig hjelp med bestilling av flyreiser, anbefaler vi at du enten ringer direkte til flyselskapet, drar til en skranke på din nærmeste flyplass, eller besøker et lokalt reisebyrå.

Leiebil

For din egen fleksibilitet og frihet anbefaler vi at du leier en bil. På den måten er du ikke låst til å være på destinasjonen hele tiden, men kan utforske regionen, kanskje dra til andre baner eller bare for å dra på shopping. I tillegg kan du trenge bil for å komme deg til golfbanene som ikke alltid ligger i nærheten eller på stedet du bor. Med leiebil får du også en frihet som er viktig for at ditt opphold skal bli så vellykket som mulig.

Vi har laget noen forslag til deg, der du på enkle og prisbesparende måter kan bestille din leiebil. Klikk deg videre på linkene til CarTrawler eller Holiday Drive, der de tilbyr svensk språk og service, her er alle avgifter inkludert. De er litt dyrere, men her vet du hva du kjøper!

Begge de vi foreslår, mekler leiebiler fra store kjente bilutleiefirmaer som: Avis, Hertz, Europcar, Alamo, Budget, Thrifty og Sixt. Dermed føler vi oss trygge på at du kan finne en leiebil til best pris eller med best mulig service og garantier. Søk og bestill din leiebil på vår hjemmeside ved å gå til www.sunbirdie.no/leiebil


Les mer om Long Stay med Sunbirdie
Les mer om Sunbirdies Long Stay Golfreiser
Les mer om Sunbirdies Mid Stay Golfreiser
Les mer om Sunbirdies helg- og uke – golfreiser

Gjør en rask prisforespørsel. Klikk her!

Ta gjerne kontakt på telefon 456 00 672 eller send en e-post til info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB