Long og Mid Stay golfreiser til Spania, Tenerife

Nyhet! Golf, sol og bad i et deilig vinterklima
– Mid og Long Stay golfreiser til sørlige Tenerife

Hva med et lengre opphold på charterklassikeren Tenerife? Størst, vakrest og grønnest av de sju Kanariøyene byr øya på sol, bad og uteliv i verdensklasse, men også veldig fine golfopplevelser. Vi har plukket ut rosinen i pølsa og satt sammen en perfekt pakke for både Mid og Long Stay golfreiser på Tenerife.

De aller fleste reiser fortsatt til Tenerife for sol, salte bad og et livlig natteliv. Den spanske tradisjonen med å sette pleasure før business merkes her, kanskje mer enn noe annet sted, først og fremst i de herlige hysteriske karnevalsukene i februar.

Mange steder i sør (les: Playa de las Américas) har et lite spanskengelsk partykarneval gående året rundt, men mange andre steder kan man finne små, koselige byer og faktisk litt av det genuine Tenerife.

blankblankblankblankblank

Charterparadiset Tenerife er perfekt for en Mid eller Long Stay golfreise …

De to overnattingsstedene våre ligger mellom banene Golf del Sur og Amarilla, noen hundre meter fra havet og Marina San Miguel de Abona. I tillegg til to flotte golfbaner finnes det alt fra beskyttede, ville naturområder (åpne for besøk) til spektakulære vannparker, strender med havskilpadder og marineparker samt en populær ubåt. San Miguel de Abona har virkelig aktiviteter for enhver smak!

Apropos smaker: Ved kysten domineres menyen av fisk og skalldyr, men i sør er det en internasjonal miks som gjelder med mer kjøtt, pizza og hamburgere. Inne i landet er det også mer vanlig med kjøtt, men da først og fremst forskjellige retter med «Conojes» – kanin. Denne kanariske spesialiteten serveres ofte med en kryddersterk saus og må prøves. Tapas serveres også overalt og er som regel forførende godt – gjerne skylt ned med en kald øl.

Den nordlige delen av øya er betydelig frodigere og grønnere enn det solstekte sør. Øyas form fungerer tydeligvis som en slags vinge med over- og undertrykk. Det gjør at de fleste skyer – og eventuell nedbør – holder seg på den nordlige siden av øyas mektige fjellkjede.

Pico del Teide er Tenerifes og Spanias høyeste fjell, 3718 meter over havet, og er en veldig spesiell opplevelse. Hele fjellet er dekket av gammel lava, og et sted rundt 1500 meter over havet forvandles naturen til det rene månelandskapet.

Kanskje var det nettopp derfor filmene om Apeplaneten (Planet of the Apes) ble spilt inn her, dere vet den klassiske fremtidsvisjonen der apene har tatt over jorda. Uansett kan et besøk her oppe anbefales varmt.

Likevel er det på plass med en advarsel: Den siste stigningen på tusen meter opp til toppen går via en nesten vertikal taubane og er ingenting for deg som har en tendens til å bli svimmel.

Våre overnattingssteder for Mid og Long Stay på Tenerife

Muthu Royal Park Albatros ***

Denne ferieresorten ligger bare noen hundre meter fra havet, inntil Amarillas 27 hull, og har fjellet i ryggen. Dette er en rolig og familievennlig trestjerners resort med 160 leiligheter rundt et innbydende bassengområde med vannfall og tropiske planter.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Vi har valgt å jobbe med deres superiorleiligheter, med 1 soverom og cirka 50 kvadratmeter totalt, som vi anser som perfekte for et lengre opphold. Her har du det meste du trenger for å kunne føle deg som hjemme. Fullt utstyrt kjøkken og trivelig planløsning med barkjøkken mot stuen og balkongen. I soverommet er det godt med oppbevaringsplass, og totalt sett er hele resorten et veldig hyggelig bekjentskap med sine grønne arealer og hyggelige bassengområde.

Grand Muthu Golf Plaza Hotel & Spa ****

Ved siden av Albatros ligger vårt 4-stjerners overnattingssted Grand Muthu Golf Plaza, som også er en hyggelig og veldig vennlig resort der du snart føler deg som hjemme.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Leilighetene er litt større enn hos naboen Royal Park Albatros, cirka 70 kvadratmeter, og her er det også hyggelige fasiliteter som spa- og wellnessenter, treningsrom og en døgnåpen resepsjon.

Det innbydende bassengområdet er omkranset av terrasser og hager, og det finnes også et oppvarmet innendørsbasseng.

Golfen på din Mid og Long Stay

Nå er det vel en gang sånn at de fleste, slik som oss, kommer til å tilbringe tiden sin på strendene og golfbanene nede i sør, og hvorfor ikke?

I dag finnes det fire baner her, og tre av dem har flere enn 18 hull. De to vi har satset på, er kanskje de beste, og i hvert fall de mest kjente.

blankNjut av att spela golf på Teneriffa under Longstay Spanien | Sunbirdieblankblankblank

Hvis vi begynner med nestoren Golf del Sur, er det utvilsomt den mest kjente av Tenerifes golfbaner. Banen har vært vertskap for flere store internasjonale konkurranser, og den var den første banen på den sørlige delen av Tenerife. I 1987 åpnet portene til 27-hullsanlegget, som etter dette er besøkt av tusenvis av klimaflyktninger fra Nord-Europa.

De tre nihullsløypene kan blandes etter smak og behag, og de har alle hvert sitt særpreg. The Links er kortere og mer kupert. Nord og Sør er etter min mening mye bedre, og mer dramatiske hull en treeren og fireren på Norte skal du lete lenge etter. Her gjelder det å holde hardere i ballen enn i kølla, og å unngå sandsteinsravinen som vokter høyresiden 395 meter ovenfor, med den truende ravinen klar til å straffe en aldri så uskyldig slice. Joda, det tredje hullet er en utfordring selv fra gul tee. 

Også det andre hullet på den sørlige løypa er beryktet. Det kalles «El huevo frito» – det stekte egget. Greenen på denne par 3, 134–193 meter, er helt omgitt av svart bunkersand som gir hullet navnet sitt.

Helt inntil ligger Amarilla Golf, designet av en inspirert Donald Steel. Mange mener at banen har øyas beste design, men den har kanskje ikke alltid vært like godt vedlikehold som sin mer kjente nabo. I senere år har man tatt seg sammen, og nå setter man fort pris på banen. Her spiller du også noen hull med havet som nærmeste nabo.

blankblankblankblankblankblank

Femmeren er et fint korthull der du må spille over bølgene med vinden som sta motstander. Her settes også nervene dine på en ekstra prøve, ettersom mange forbipasserende ikke-golfere passer på å slå seg ned ved tee for å nyte utsikten og det blendende spillet.

Selv de hullene som ikke byr på direkte havkontakt, er både morsomme og utfordrende. Designet er noen ganger genialt, og mange av hullene tilbyr alternative spilleveier. På noen hull fristes du til å ta frem driveren for å komme over grøfter og små raviner. Da gjelder det å være trygg på hånden, for en ball utenfor fairway kan være tapt. På en del av hullene faller dessuten fairway listig nok til forskjellige sider, noe som innebærer at det gjelder å vite nøyaktig hvor du skal plassere ballen for å få et godt utgangspunkt for neste slag. 

Alt dette gjør at man mer enn gjerne spiller på banen igjen og igjen. Neste gang går det nok veien …

På Amarilla er det også en fin liten nihulls pitch & putt-bane som passer bra for nybegynnere eller den som vil spisse nærspillet.

Når du ikke spiller golf

For den solhungrige golfreiseren er Tenerife nesten en perfekt destinasjon, takket være det milde klimaet, strendene, restaurantene, nattelivet og mengden gode og relativt lett tilgjengelige golfbaner. Reiser du alene, er vel den relativt dyre greenfeen det største problemet, men hvis du reiser med oss, har du du golfen inkludert og kan fokusere på å nyte den nye, deilige hverdagen din i solen.  

blankblankblankNnjuter på Teneriffa stranden under Longstay Spanien | Sunbirdieblankblank

Pass på å oppdage alle øyas koselige byer og ta noen avstikkere fra hovedveien. Den nordlige og nordøstlige siden er veldig annerledes i forhold til den sørlige halvdelen, og fjellet Teide, som vi allerede har beskrevet, er et selvsagt utfluktsmål.

Til tross for at Tenerife kanskje kan føles ganske ferdigutforsket, er det ikke til å komme fra at dette også har sine fordeler. Det er lett å reise rundt, tilbudet av restauranter i forskjellige prisklasser er stort, og totalt sett er det faktisk ganske vanskelig ikke å like stedet. Bare i nærområdet finnes det en mengde gangstier, vannparker og dessuten den populære marinaen med den unike ubåten.

En hyggelig utflukt er naboøya La Gomera og banen Tecina Golf. Hit kan man ta ferge, eller hvorfor ikke bestille helikoptertransport fra flyplassen (til Golf del Sur).

Hovedstaden Santa Cruz er en veldig hyggelig by og langt mer genuin enn mange andre steder på Kanariøyene. Under karnevalet i februar koker hele byen av glede, og stemningen ligger faktisk ikke langt etter Rio.

Uansett om du vil feste «like it’s 1999» eller bare nyte golf og det deilige klimaet, er det vel ikke mye å lure på. Bestill din Mid eller Long Stay golfreise og oppdag Tenerife i vinter med Sunbirdie.

Service på din Long Stay

Som gjest hos Sunbirdie gjør vi alt vi kan for at du skal trives og føle deg godt ivaretatt. Derfor har vi alltid vårt eget personale på stedet*, som sørger for at alt det praktiske tas hånd om til punkt og prikke, slik at du kan slappe av og nyte oppholdet ditt. Vår vert er der for deg, og ingen spørsmål eller forespørsler er for små eller uviktige.

*Vertene våre er på plass hele våren, foreløpig 10/1 til 1/3 2019.

Starttider og greenfee

Som Mid Stay og Long Staygjest på Tenerife kan du velge mellom flere forskjellige golfpakker. Les mer i prislisten eller ring oss på +47 456 00 672 for mer informasjon.

Hva er inkludert i prisen?

Henholdsvis 14 og 28 dagers opphold (2/4 uker) og golf i henhold til valgt golfpakke er inkludert i prisen for Mid og Long Stay.

Får dere ikke satt sammen reisen slik at oppholdet blir nøyaktig 14 eller 28 dager, har vi også gode priser på ekstra netter. Nå trenger man ikke være i 2, 4 eller 8 uker. Det går veldig fint å bli værende i 3, 5 eller 7 uker. I prislistene våre finner du priser for henholdsvis 2 og 4 uker, ekstra netter, ekstra uker samt rabatter og tillegg.

Gå direkte til prislisten for Long Stay golfreiser til Tenerife …
Gå direkte til prislisten for Mid Stay golfreiser til Tenerife …

Hva er ikke inkludert i prisen?

Fly og leiebil er ikke inkludert i prisene våre, det bestiller du selv. Les mer under overskriftene under, eller gå rett til fanen Fly/Leiebil der vi anbefaler forskjellige flyselskap og leiebilselskap. Nå kan du også søke og bestille leiebilen din til beste pris direkte på nettsiden vår.

Ankomst

Vi har ingen faste ankomstdager. Du velger selv når du vil komme, og du blir værende i 2 eller 4 uker fra ankomstdagen.

Vi anbefaler alltid våre gjester å komme så nærme månedsskiftet som mulig, da det skaper en god og hyggelig gruppefølelse, men det er helt fritt å komme hvilken som helst dag, eller når dere finner billige flybilletter med de beste flytidene.

Fly

Fly er ikke inkludert, og du bestiller det selv. I dag går det fint å kjøpe enkeltbilletter på fly. Dermed kan du fly ned med ett selskap og hjem med et annet. Tenk på at golfutstyret kanskje ikke er inkludert i billettprisen, og at noen tar en avgift for det.

Vil du bestille fly selv, anbefaler vi Googles smarte søkefunksjon der du for eksempel kan velge ønsket reiselengde (for eksempel 28 netter) i en tidsperiode, og du får deretter frem hvilken dato du bør reise for å få den beste prisen!

Vil du heller ha personlig hjelp med bestilling av fly, anbefaler vi selskapet MK Airbroker, som du kan kontakte via telefon eller e-post. Ring dem på 08-16 69 30 eller send en e-post til info@mkairbroker.se

Leiebil

For din egen frihets skyld anbefaler vi at du leier bil. På den måten er du ikke låst til reisemålet ditt, men kan enkelt utforske regionen. Med leiebilen har du en frihet som er viktig for at din Mid eller Long Stay skal bli mest mulig vellykket.

Leiebil bestiller du enklest selv. Du velger hvilken størrelse du vil ha på bilen under oppholdet ditt. Det enkleste er å bestille leiebilen her på Sunbirdies nettside, via søkemotoren CarTrawler. Søk pris og bestill direkte på www.sunbirdie.no/hyrbil.