Long og Mid Stay golfreiser til Hellas, Kreta, Hersonissos

Hellas, Kreta, Hersonissos

Oppdag Kreta på en Long eller Mid Stay-golfreise med luksuriøs overnatting og drømmegolf.Ser du etter godt klima, vakker natur, fantastisk golf, god mat og drikke, rik kultur, interessant historie, hyggelige steder og små byer og til og med salte bad og lange sandstrender? Ja, da er nok Hellas’ største øy Kreta et perfekt alternativ for din Mid eller Long Stay-golfreise. Krydret med en veldig morsom bane, førsteklasses overnatting og et prisnivå som slår det meste, er nok Kreta et must …

blankblankblankblankblankblankblank

Kreta er et av Europas og Hellas’ mest populære reisemål. Det er lett å forstå hvorfor.  

Strendene er fantastiske, vannet asurblått, og det vrimler av sjarmerende byer med koselige tavernaer der man nyter god mat til gode priser. Naturen er veldig variert over hele øya, og Kretas høyeste fjell (Psiloritis) måler hele 2,456 m.o.h. og er ifølge gresk mytologi stedet hvor guden Zevs vokste opp …

Vår destinasjon – ved det populære turiststedet Hersonissos – ligger i den vestre delen, ikke langt fra Kretas største by Heraklion. Her er naturen litt mer karrig og fjellaktig enn på den frodige østre siden, men i våre øyne gjør det naturen enda mer spennende.

Golfen på din Mid og Long Stay

Crete Golf Club åpnet i 2003 som Kretas første bane (og er fortsatt den eneste banen på øya), og den fikk raskt renommé for å være en av de vakreste banene rundt Middelhavet. Utsikten over fjellene og havet er helt magisk, og noen ganger må man bare stoppe opp og nyte før man slår det neste slaget. Banen var i utgangspunktet litt utfordrende for turistgolf, ettersom den var ganske smal og lang. I 2014 stengte man derfor banen for å renovere og tegne den opp på nytt, og vi som har spilt på banen både før og etterpå, merker en betydelig forskjell.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Spiller man ikke fra back tee, er banen nå forholdsvis kort, og det er lagt ned mye arbeid i å lage bredere fairways og sjenerøse områder rundt greenen (hvis man skulle bomme på greenen). De ni første hullene er litt kupert, for eksempel sjette hull (signaturhullet), en tøff par-3 der man må slå over en ravine. Heldigvis finnes det en drop zone på andre siden av ravinen. De siste 9 hullene er i relativt flatt terreng. Banen er variert og morsom og kan best beskrives som en vakker og variert parkbane med innslag av Arizona-design.

Et nytt dreneringssystem er anlagt, noe som gjør at banen nå også er i utmerket stand. Klubbhuset er også renovert, og et koselig golfhotell er bygget i tilknytning til klubbhuset. Banen, utsikten, tilstanden, klubbhuset, rangen og treningsmulighetene gjør at vi gir Crete Golf Club toppscore!

Vårt overnattingssted på Kreta for Mid og Long Stay

Vi tilbyr to forskjellige overnattingssteder med hvert sitt særpreg, enten på en 5-stjerners resort i nærheten av banen (men ikke i gangavstand) eller på et fint overnattingssted i den lille pittoreske byen Koutouloufári rett utenfor sentrale Hersonissos.

blankblankblankblank

Village Heights er et 5-stjerners overnattingssted med studioer og leiligheter med 1 eller 2 soverom.

Village Heights er en 5-stjerners resort som er nabo med golfklubben (ikke gangavstand, ca. 4 km med bil), og som man hører på navnet, ligger det høyt oppe med en fantastisk utsikt over havet og fjellene. Her finnes det studioer og leiligheter med ett eller to soverom. Alle har fullt utstyrte kjøkken, Wi-Fi, AC/varme og balkong eller terrasse. På resorten er det også døgnåpen resepsjon, restaurant, bar, spa, treningsrom, basseng (innendørs og utendørs), badstue og hamam.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Sundance Apartments ligger i den sjarmerende byen Koutoulaufari.

Vil du bo i «levende omgivelser», kan vi nå tilby fine Sundance Apartments (9,1 av 10 på booking.com) som ligger i den pittoreske byen Koutouloufári på bakketoppen ovenfor Hersonissos med nydelig utsikt over Hersonissos-bukten. Byen har knapt 800 innbyggere, men er en levende by året rundt, selv om tempoet selvfølgelig er lavere om vinteren enn om sommeren. Du har butikker, restauranter og barer i kort gangavstand, og det er bare en drøy kilometer ned til stranden i Hersonissos og ikke mer enn 9 kilometer til golfbanen Crete GC. Vi har leiligheter med 1 eller 2 soverom.
Arkitekturen er klassisk gresk med en moderne touch, og leilighetene er veldig fine, selv om kjøkkenet kanskje er litt mindre enn hva du er vant til hjemme. Heldigvis finnes det en hyggelig restaurant og et lite matmarked på resorten, og det er bare rundt hundre meter til vannhull inne i byen Koutouloufári.

Når du ikke spiller golf

Den fantastiske naturen og Kretas varierte landskap er et must å besøke. Ta leiebilen din og begi deg ut på en opplevelse utenom det vanlige. Besøk gjerne noen av Kretas gamle genuine byer oppe i fjellet, og ta del i det «ekte» gamle Kreta som fortsatt er bevart.

Oppdag Spili, en liten by som ligger i fjellet midt på Kreta, og som er kjent for de 25 fontenene som er formet som løvehoder og spruter ut vann. Det sies at vannet har en foryngende effekt om man drikker fra alle disse fra venstre til høyre …

blankblankblankblankblank

Bare 30 minutter fra Hersonissos finner du øyas imponerende hovedstad Heraklion. Besøk gjerne Knossos, Hellas’ største arkeologiske utgravningsplass fra bronsealderen, som ble bygget for 4000 år siden der sønnen til Zevs, kong Minos, hersket. I dag ligger Knossos for det meste i ruiner, men mye er bevart fra den gamle tiden, blant annet en av verdens kanskje første vannklosetter. Det sies at hvis man ikke har vært på Knossos, har man ikke vært på Kreta!

I øst finner vi den trendy byen Agios Nikolaos, der du kan spasere langs havnen og nyte roen. Byen har et stort utvalg av tavernaer og kafeer, og midt i sentrum ligger en romantisk innsjø. Rund av dagen på en gresk taverna, og prøv spesialiteten meze – greske småretter som for eksempel tzatziki, saganaki og apaki.

Lyst til å gjenoppleve 60-tallet? Da må du besøke Matala! Denne byen kalles for «hippiebyen», siden hippiekulturen fant veien hit på 60-tallet. Rundt omkring i byen kan man se mønstrede og malte vegger og gater og forskjellige sitater, for eksempel «Today is life, tomorrow never comes».

Service på din Long Stay

Som gjest hos Sunbirdie gjør vi alt vi kan for at du skal trives og føle deg godt ivaretatt. Om høsten har vi ikke noe personale på stedet, men klubbens svenske pro er kontaktperson på stedet, og alle andre snakker godt engelsk. Vi har egne verter på stedet i sesongen – kontakt oss for mer informasjon.

Starttider og greenfee

I løpet av oppholdet ditt har du fritt medlemskap på Crete Golf Club. Det innebærer at du har et bestemt antall greenfees inkludert i pakken din. En Long Stay har for eksempel 14 greenfees, og en Mid Stay har 7 greenfees. Men du kan spille golf hver dag, ettersom du som medlem alltid kan spille fritt om ettermiddagen på såkalte Twilight-tider (etter ca. kl. 14.00 i vintermånedene og senere om våren og tidlig på høsten – regn med rundt 3 timer før solnedgang, altså perfekt for 9 hull). Du har med andre ord 7–14 fritt bookbare greenfees og alltid muligheten til å spille på såkalte Twilight-tider.

Hva er inkludert i prisen?

Henholdsvis 14 og 28 dagers opphold (2/4 uker) samt medlemskap på Crete GC.

Får dere ikke satt sammen reisen slik at oppholdet blir nøyaktig 14 eller 28 dager, har vi også gode priser på ekstra netter og ekstra uker. Se prislistene våre for Mid Stay (14–27 netter) og Long Stay (28 netter eller mer) der du finner priser for grunnpakken, ekstra netter, ekstra uker samt tillegg og rabatter.

Gå direkte til prislisten for Long Stay golfreiser til Kreta …
Gå direkte til prislisten for Mid Stay golfreiser til Kreta …

Hva er ikke inkludert i prisen?

Fly og leiebil er ikke inkludert i prisene våre, det bestiller du selv. Les mer under hver overskrift under, eller gå direkte til fanen Fly/Leiebil, der vi anbefaler forskjellige flyselskap og leiebilselskap. Nå kan du søke og bestille leiebilen din til best mulig pris rett på nettsiden vår …

Kontakt oss gjerne på telefon +47 456 00 672 eller på info@sunbirdie.com, eller legg inn en prisforespørsel online her på nettsiden vår …

Ankomst

Vi har ingen faste ankomstdager. Du velger selv når du vil komme, og du blir værende så lenge du vil fra ankomstdagen. Vi anbefaler alltid våre gjester å komme så nær månedsskiftet som mulig, da det skaper en god og hyggelig gruppefølelse, men det er helt fritt å komme hvilken som helst dag, eller når dere finner billige flybilletter med de beste flytidene.

Fly til Kreta

Fly er ikke inkludert, og du bestiller det selv.

I dag går det fint å kjøpe enkeltbilletter på fly. Dermed kan du fly ned med ett selskap og hjem med et annet. Tenk på at golfutstyret kanskje ikke er inkludert i billettprisen, og at noen tar en avgift for det.

Vil du bestille fly selv, anbefaler vi Googles smarte søkefunksjon der du for eksempel kan velge ønsket reiselengde (for eksempel 14 eller 28 netter) i en viss tidsperiode, og du får så frem hvilken dato du bør reise for å få best pris!

Vil du heller ha personlig hjelp til å bestille fly, anbefaler vi bedriften Airbroker som du kan kontakte via telefon eller e-post. Ring dem på 08-16 69 30 eller send en e-post til info@mkairbroker.se

Det kan være litt vanskelig å finne fly til akkurat Kreta i lavsesongen, da det ikke nødvendigvis går fly daglig. Derfor kan det være greit å få hjelp av MK Airbroker, som er eksperter og gir utmerket, personlig service!

Leiebil

For din egen frihet anbefaler vi at du leier bil. På den måten er du ikke låst til destinasjonen, men kan enkelt utforske regionen. Med leiebilen har du en frihet som er viktig for at ditt Long Stay-opphold skal bli mest mulig vellykket.

blank

Leiebil bestiller du lettest selv til best mulig pris. Du velger hvilken størrelse på bilen du vil ha under oppholdet ditt. Det er lettest å bestille leiebilen her på Sunbirdies nettside via svenske Holiday Drive – med full service på svensk og alle avgifter inkludert, eller lavprissøkemotoren CarTrawler. Søk pris og bestill direkte på www.sunbirdie.se/hyrbil

Les om Sunbirdies Long Stay golfreiser
Les om Sunbirdies Mid Stay golfreiser
Les om Sunbirdies weekend- og ukesgolfreiser